Abonnement
Sida mi
E-avis
Lydavis
Om oss
Kontakt oss
Dag og Tid
  • 3/2021
Samfunn
Kultur
Reportasjar
Kommentarar
Meldingar
Leiar
Lydartiklar
  • 3/2021
I oppdrett av blåskjel nyttar ein seg av berre naturlege råvarer: vill blåskjelyngel som et mat dei filtrerer rett frå havet. Dette bør vere ein naturleg måte å produsere mat på i framtida.

I oppdrett av blåskjel nyttar ein seg av berre naturlege råvarer: vill blåskjelyngel som et mat dei filtrerer rett frå havet. Dette bør vere ein naturleg måte å produsere mat på i framtida.

Foto: Veterinærinstituttet

I oppdrett av blåskjel nyttar ein seg av berre naturlege råvarer: vill blåskjelyngel som et mat dei filtrerer rett frå havet. Dette bør vere ein naturleg måte å produsere mat på i framtida.

I oppdrett av blåskjel nyttar ein seg av berre naturlege råvarer: vill blåskjelyngel som et mat dei filtrerer rett frå havet. Dette bør vere ein naturleg måte å produsere mat på i framtida.

Foto: Veterinærinstituttet

20201023

Blåskjel

Kunnskap

Då eg flytta til Oslo for å byrje på dyrlegeskulen, oppdaga eg ein italiensk restaurant i Torggata der dei serverte den eksotiske retten spagetti med blåskjel, tomatsaus og kvitlauk. Etter éin porsjon var eg frelst. Eg som kom frå Helgelandskysten, måtte til hovudstaden for å oppdage blåskjel som mat. No går vi ut kvar påske og leitar etter mat i fjøra: skjel og tare av fleire slag, men favoritten er framleis blåskjel. Etter turen skrubbar vi skjela reine og koker opp ei stor gryte vatn, gjerne med finhakka lauk og litt anna godt oppi. Med strimla sukkertarespagetti, ferskt brød og smør attåt er det duka for fest.

Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.

Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding

kr 99 for dei fyrste to månadene.
Deretter kr 199/mnd.

Nyaste publikasjonar

  • 3/2021
  • 2/2021
  • 1/2021
  • 52/2020
  • 51/2020
  • 50/2020
  • 49/2020

Kontaktinformasjon

  • Telefon 21 50 47 00
  • Abonnement: tinging@dagogtid.no
  • Redaksjon: redaksjonen@dagogtid.no
  • Annonseavd.: annonse@dagogtid.no
  • Dei tilsette
  • Abonnement

Adresse

  • Dag og Tid
  • Pb. 7044 St. Olavs plass
  • 0130 Oslo
  • Besøksadresse: Pilestredet 8
  • Ansvarleg redaktør og dagleg leiar: Svein Gjerdåker

Nyaste publikasjonar

  • 3/2021
  • 2/2021
  • 1/2021
  • 52/2020
  • 51/2020
  • 50/2020
  • 49/2020

Kontaktinformasjon

  • Telefon 21 50 47 00
  • Abonnement: tinging@dagogtid.no
  • Redaksjon: redaksjonen@dagogtid.no
  • Annonseavd.: annonse@dagogtid.no
  • Dei tilsette
  • Abonnement

Adresse

  • Dag og Tid
  • Pb. 7044 St. Olavs plass
  • 0130 Oslo
  • Besøksadresse: Pilestredet 8
  • Ansvarleg redaktør og dagleg leiar: Svein Gjerdåker

Vi brukar cookies for at nettstaden skal fungere bra.

Les meir om cookies
Samfunn
Kultur
Reportasjar
Kommentarar
Meldingar
Leiar
Audio
Abonnement
Sida mi
E-avis
Lydavis
Om oss
Kontakt Oss
Søkjeord
startdato
sluttdato