Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Dag og Tid | 25.04.2017

Gå til toppen

Toppen

Eg, ein okkupant

| Den 7. april 2017

Eg, ein okkupant

Geir Olav Jørgensen. Foto: Shay Jago

0 Flares Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

Eg er ein okkupant. Omverda vil rekne meg for det. Men for oss som bur her, er dette ein del av Israel. I andre sine auge er det Syria.

Eg bur på Golanhøgdene i lag med familien min. Kven er eg? Ein nokså ukjend forfattar frå Noreg. Den sjette romanen min kjem på Cappelen Damm i august. Kona mi er jødisk israelar. Vi har fem ungar saman, og ungane går på skule her nede.

Vi har hatt mykje å gjere med Israel dei siste 20 åra, vi har budd her til og frå. Eg snakkar rimeleg godt hebraisk og kjenner meg heime i den livlege israelske kulturen, i dette frie landet blant ufrie land.

Les heile artikkelen i papirutgåva av Dag og Tid eller kjøp e-avisa.

knapp knapp