Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Dag og Tid | 18.11.2018

Gå til toppen

Toppen

Å følgje draumen

| Den 31. august 2018

Å følgje draumen

Foto: Hallgeir Opedal

Mitt første minne i livet er frå Kongsberg. Ein bekk, brunleg sandbotn, daudt gras, og så hugsar eg eit gult hus med valmtak. Den bekken skal eg finne. 

Eg har tatt farvel med Konrad Ofte, legen og språkrefsaren i Øvre Eiker, og på veg gjennom det store bustadfeltet registrer eg at hekkane er låge i Hokksund. Mange har ikkje ein gong hekk. Ein kan gå rett inn på plenen. Dette er eit tydeleg signal til omgjevnadane: «Eg har ingenting å skjule, her er alle velkomne.» Eller kan det kome av latskap, og mangel på estetikk?

Les heile reportasjen i papirutgåva av Dag og Tid eller kjøp e-avisa.

Prøv Dag og Tid Les e-avisa